Veel gestelde vragen.

Hoe lang rust na een bezoek aan de osteopaat?

Bij een osteopatische behandeling worden heel wat wijzigingen doorgevoerd in het lichaam van de patiënt. Deze aanpassingen gaan zelfs nog even door na het beëindigen van de sessie. Dit kan heel wat energie vergen van het lichaam van de patiënt. Daarom is het aangewezen de uren na de behandeling geen zware inspanningen te doen.

Wat kan ik verwachten als ik naar de osteopaat geweest ben?

Meestal ervaar je als patiënt een direct gevoel van meer vrijheid en energie omdat de blokkades weg zijn. Ook kan het doordat er heel wat gebeurt in het lichaam van de patiënt bij een behandeling de eerste 72 uur na de sessie er een tijdelijke verergering van de symptomen optreden met lichte ongemakken zoals vermoeidheid, spierpijntjes, stijfheid, emotionele ontlading, etc. Deze kunnen echter geen kwaad en zijn van kortdurende aard. Hierna voelt de patiënt zich meestal een stuk beter.

Hoe vaak moet je naar de osteopaat?

Dit is voor elke patiënt en klacht verschillend. Heb je een acute klacht zonder voorgeschiedenis dan kan het in enkele behandelingen opgelost zijn of ten minste duidelijk beter. Zit je met een klacht met onderliggende problemen of die chronisch is zal het aantal sessies sterk kunnen variëren. Duurtijd en frequentie kunnen evolueren tijdens het behandelingsproces.

Heb je een verwijzing of voorschrift nodig voor een osteopaat?

Voor Osteopathie heb je geen voorschrift van een arts nodig. De patiënt krijgt een “Attest voor Osteopathie” mee waarmee hij naar zijn ziekenfonds kan.

Wordt osteopathie terugbetaald?

Er wordt een terugbetaling door de mutualiteit voorzien van 5 of 6 keer €10,00 per kalenderjaar. Sommige ziekenfondsen of verzekeraars voorzien een mogelijke bijkomende verzekering. Raadpleeg hen voor de mogelijkheden.

Logo Osteopathie Segers

Dimitri Segers D.O.

Copyright Dimitri Segers 2023

Ondernemingsnummer: 0807.224.201

Design & Development by Bezunder